Hartelijk welkom op de website van Villa Piepmuis!

Villa Piepmuis is een kleinschalig, particulier cavia rusthuis. Dit houdt in dat alle dieren die bij ons in de Villa komen wonen, er blijven ‘tot de dood ons scheidt.’ We fokken niet met de dieren en we herplaatsen ook geen dieren. We zijn van mening dat de dieren die bij ons in de Villa komen wonen vaak al genoeg ellende hebben meegemaakt en gunnen ze daarom graag een fijne tweede kans met soortgenoten, veel ruimte, aandacht, goede voeding en rust!

Ons motto: ‘Als je dieren hebt moet je er goed voor zijn!’

Onze dieren komen voor 95% bij diverse opvangen vandaan (en bij hen worden ze weer binnen gebracht door o.a. dierenambulance en Dierenbescherming). Zij weten wat voor dieren in nominatie kunnen komen om in de Villa te komen wonen; dieren die niet of moeilijk herplaatsbaar zijn. Dit kan komen door hun uiterlijk, verwaarlozing, een medische indicatie, angst of andere stoornissen, leeftijd of handicap.

Zo hebben we al heel veel verschillende bewoners gehad; van oude omaatjes van 9 jaar, tot een caviaatje met afgeknipte oren, 2 cavia’s die bij MAC Donalds uit een kliko zijn gevist, een caviaatje waarmee gevoetbald was, een caviaatje met vergroeide pootjes, een aantal cavia’s welke door een tia een lichte handicap hadden, doodsbange cavia’s, cavia’s uit de broodfok etc. En dan heb je natuurlijk nog de dieren waarvan je niet weet wat ze allemaal mee hebben gemaakt… En dat is misschien maar beter ook…

Voor een enkele particulier die door omstandigheden afstand moet nemen van zijn dier(en) maken we een uitzondering.

Het verblijf:
In de Villa wonen alle dieren samen in 1 groep. De groep bestaat uit 2 castraten en de rest van bewoners zijn zeugjes. Een groep is echt enorm leuk! De dieren socialiseren heel goed in de groep, ze zijn vrolijk en leren heel veel van elkaar.

De indeling van het binnen verblijf wordt bij elke schoonmaak veranderd; de cavia’s gaan daardoor direct op ontdekkingsreis en zijn elke keer weer heerlijk actief bezig!
Ook maken we het wat uitdagender om te eten! We hebben voerspiezen en ballen en ook leggen we vaak hoopjes met lekker kruiden neer zodat ze lekker kunnen gaan scharrelen.

Dan hebben we nog een hele ruime buiten ren! Middels een lange PVC buis kunnen de dieren vanuit het binnen verblijf naar de ren. In de ren staan ook verschillende huisjes opgesteld, is een lekkere watervoorziening, gras en een schaduw doek.

’s avonds wordt de buis afgesloten en blijven de dieren allemaal binnen. Dit i.v.m. hun veiligheid en gevaren van buitenaf.
De dieren kunnen overdag dus zelf bepalen of ze binnen of buiten willen zijn en worden lekker actief door het trippelen door de buis.

Villa Piepmuis op Facebook & Instagram:
Bram en ik kregen en krijgen vaak de vraag; ‘wat moet je nou met een cavia?!’ ‘Wordt eens volwassen!’

Om die reden hebben we een Facebookpagina en later een Instagram account gemaakt voor Villa Piepmuis. Zo kunnen mensen zien wat er nou zo leuk is aan cavia’s, hoe de Villa er uit ziet, wat er in en rondom de Villa gebeurd en om onze Piepmuis Parents extra info te kunnen verschaffen over hun adoptant. En…wat blijkt…er zijn héél veel mensen die dit leuk vinden!
We hebben een groot aantal volgers; wereldwijd!
Het is erg leuk en fijn dat er zoveel mensen betrokken zijn bij het reilen en zeilen van de Villa.

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Opmerkingen

06.10.2022 12:05

Lucie Wetting

Hallo, na het overlijden van haar maatje zit mijn cavia alleen. Ze is 6 jaar en is nu erg timide. Ik zoek voor haar een thuis met andere cavia’s waar ze tot haar dood kan blijven. Mag ze bij jou?

04.07.2021 08:54

Lia de Vries

Hallo, ik vind het geweldig dat jullie deze lieverds opvangen en hun een gelukkig leventje geven. Ze hebben alle vrijheid bij jullie en krijgen de beste verzorging die er maar is.😘

15.03.2020 11:54

Sandra

Heb een oude cavia van 5 jaar zou die morgen bij jullie terecht kunnen komen?
Hoor het graag.

Groetjes,Sandra

01.09.2019 18:23

Noelle veugen

Hallo,
Is het ook mogelijk dat wij 1 oud zeugje van jullie kunnen krijgen? Onze Speedy blijft nu alleen achter. Ze wordt in december 6 jaar oud. Wij willen haar absoluut niet wegdoen. Groet Noelle

07.12.2018 16:22

Marianne

Beste, helaas is afgelopen week een van mijn cavi-zussen overleden. Ik wil de andere niet alleen laten zitten, ze is nog maar 4 en kan misschien nog een aantal gelukkige jaren verder.

11.07.2018 13:41

simone

geachte meneer of mevrouw,
Afgelopen is een van onze cavia's overleden. En nu is de andere cavia erg eenzaam. Wij zoeken een plekje voor haar hebben jullie misschien een plekje voor haar? Vgr Simone

09.07.2018 19:45

mathilda

Ga zo door met jullie opvang! Duim omhoog! Waren maar meer mensen zoals jullie. Trek A.U.B. niks aan van leeghoofden en harteloze mensen.

02.05.2018 09:59

Miranda van zadelhoff

Hallo,
Ik heb een vraag of je plek zou hebben voor 2 beertjes van mij. Ze zijn altijd goed verzorgt maar ze krijgen te weinig aandacht door omstandigheden.